SmartyNames gebruikt AI om een goede domeinnaam te verzinnen

SmartyNames.com wordt aangedreven door GPT-3, dezelfde software die ook achter het immens populaire ChatGPT zit. Een domeinnaam genereren werkt eenvoudig: je omschrijft een project of onderneming, waarna SmartyNames je een lijst van beschikbare .com-domeinnamen voorschotelt.

Een korte opdracht als “Nature photography business in Brussels” geeft de volgende resultaten:

SmartyNames: een voorbeeld

De resultaten van SmartyNames bij onze opdracht

 

Verderop de pagina krijg je ook creatieve voorstellen van SmartyNames. Daarvoor gebruikt landenextensies (zoals .be of .nl) of nieuwe domeinnaamextensies (zoals .photo of .studio) om domeinnamen te genereren.

Alternatieve voorbeelden van SmartyNames

De alternatieve voorstellen van SmartyNames

 

Af en toe geeft SmartyNames mindere (voor onze opdracht was een .be- of .brussels-domeinnaam ook een goed voorstel geweest), maar vaak levert de tool wel bruikbare ideeën op. Voordeel is dat je .com-domeinnamen te zien krijgt die beschikbaar zijn voor registratie. Geen evidentie, als je weet dat er in .com zo’n 161 miljoen geregistreerde webadressen telt.

De AI achter SmartyNames filtert het kernidee uit je opdracht en maakt logische samenstellingen om domeinnamen te vormen. Pas nadien checkt de tool of die domeinnamen ook beschikbaar zijn. Daarop volgt dan de uiteindelijke lijst van resultaten. Allemaal in luttele seconden.

Volgens oprichter Kirill Zubovsky werden al meer dan 1 miljoen opdrachten ingevoerd op zijn website.